Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorPersil Özkan, Özlemen_US
dc.contributor.authorSevim, Yoncaen_US
dc.date.accessioned2019-09-06T12:54:04Z
dc.date.available2019-09-06T12:54:04Z
dc.date.issued2016en_US
dc.identifier.citationPersil Özkan, Ö., Sevim, Y. (2016). Toplu Beslenme Sistemlerinde El Hijyeninin Önemi. İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yaşam Dergisi, 1(2), 18-23.en_US
dc.identifier.issn2536-5193
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12294/1664
dc.descriptionPersil Özkan, Özlem (Arel Author)en_US
dc.description.abstractBesinler, üretim zincirindeki çeşitli aşamalarda kontamine olabilirler. Toplu beslenme üretimi ve servisi yapan iş yerlerinde personel hijyeninin sağlanması birçok besin kaynaklı hastalığın önlenmesinde etkili olabilmektedir. Eller ve besinle teması olabilen vücut bölgelerinin temizliği bu bakımdan oldukça önemlidir. Besinlerin eller yoluyla kontaminasyon riski çok yüksektir. Toplu beslenme yapılan kurumlarda besinlerin hazırlanması ve servisinde çalışan personelin kişisel ve mutfak hijyeni konusunda eğitimli ve bilgili olması insan sağlığının korunması ve sürdürülmesi açısından vazgeçilmezdir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Arel Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofİstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yaşam Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleToplu Beslenme Sistemlerinde El Hijyeninin Önemien_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentSağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümüen_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage18en_US
dc.identifier.endpage23en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal - Editör Denetimli Dergien_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster