Ara
Toplam kayıt 19, listelenen: 1-10
Prepared activated carbon from hazelnut shell where coated nanocomposite with Ag+ used for antibacterial and adsorption properties
(Springer Science and Business Media Deutschland GmbH, 2022)
In this research, prepared activated carbon by H3PO4 from hazelnut shells was coated with silver ions for the preparation of nanoparticles which were mixed in two ratios (1:0.5 and 1:1) by using of chemical reduction method. ...
Effects of different polyphenol-rich herbal teas on reducing predicted glycemic index
(SOC BRASILEIRA CIENCIA TECNOLOGIA ALIMENTOS, 2022)
The purpose of this study was to investigate the effects of different polyphenol-rich herbal teas on reducing the in vitro starch digestibility of white bread and evaluation of predicted glycemic indexes. Generally, except ...
An Alternative Source for Sustainable Nutrition and Protein Needs: Synthetic Meat (Cultured Meat)
(Sidas Medya A.S., 2022)
Nutritional deficiencies increase with an increase in population worldwide. They are important causes of diseases and deaths. Synthetic meat is among the future food sources for hunger prevention and sustainable nutrition. ...
Sürdürülebilir Beslenme ve Protein İhtiyacı İçin Alternatif Bir Kaynak: Sentetik Et (Kültür Eti)
(Sidas Medya Limited Şirketi, 2022)
Dünya genelinde artan nüfusla beraber beslenme yetersizlikleri de artmaktadır. Beslenme yetersizlikleri hastalıklar ve ölümlerin önemli nedenlerindendir. Sentetik et açlığın önlenmesi ve sürdürülebilir beslenme için geleceğe ...
The Relationship Between Dietary Intakes and Total Kidney Volume in Patients with Autosomal Dominant Polycystic Kidney Disease Dietary Intake and Polycystic Kidney Volume
(Galenos Publishing House, 2022)
Aim: There is a need to understand autosomal dominant polycystic kidney disease (ADPKD) patients’ dietary habits since dietary interventions may have potential effects on ADPKD. In this study, we aimed to analyze the ...
Koroner Arter Hastalarının Akdeniz Diyetine Bağlılık Durumunun Değerlendirilmesi*
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları, 2022)
Amaç: Akdeniz diyeti, kardiyovasküler hastalıkları da kapsayan bulaşıcı olmayan hastalıkları önlemek ve kontrol etmek için etkili bir beslenme stratejisi olarak tanımlanmaktadır. Bu çalışmanın amacı, koroner arter hastalarının ...
Muş Yemeklerinin Beslenme Antropolojisi Bağlamında Değerlendirilmesi
(Muş Alparslan Üniversitesi, 2020)
Bu çalışmanın amacı Muş ilinin coğrafi işaretli ve önemli geleneksel yemeklerinin beslenme
antropolojisi açısından değerlendirilmesidir. Muş Çorti Turşusu, Muş Çorti Aşı, Muş Köftesi,
Kaburga Dolması, Yumurtalı Kenger, ...
Yeni Koronavirüs (SARS-CoV-2/COVID-19) Pandemisi Sırasında Beslenme Tedavisi veÖnemi
(Türkiye Diyestisyenler Derneği, 2020)
Çin’in Wuhan şehrinde Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan COVID-19, insandan insana damlacık enfeksiyonu ile bulaşan,
hızla yayılan ve bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak tanımlanmış bir hastalıktır. ...
Çocuk ve Adölesanlarda Şeker İlaveli İçeceklerin Tüketimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
(Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Çocuk ve adölesanlar tarafından sık tüketilen şeker ilaveli içecekler, yüksek enerji içeriğine sahip en geniş ilave şekerkaynağıdır. Meyve suları, gazlı içecekler, enerji içecekleri gibi içecekler bu gruba girmektedir. ...
TİRAJI YÜKSEK BEŞ ULUSAL GAZETEDE YER ALAN SAĞLIK VE BESLENME HABERLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
(Prof.Dr. Aykut ÖZDARENDELİ, 2020)
Bu çalışmada u lkemizde tirajı en yu ksek 5 ulusal gazetenin sag lık ve beslenme haberlerinin konu, kaynak, yayımlama tarihi ve içerik yo nu nden incelenmesi amaçlanmıştır.1 Aralık 2019-29 Şubat 2020 tarihleri arasındaki
do ...