dc.contributor.advisor | Mil, Burak | en_US |
dc.contributor.author | Örnek, Erhan | en_US |
dc.date.accessioned | 25.09.2018T12:26:00Z | |
dc.date.accessioned | 2018-11-30T07:36:27Z | |
dc.date.available | 25.09.2018T12:26:00Z | |
dc.date.available | 2018-11-30T07:36:27Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | Örnek, Erhan. (2018). Bithynia'dan Prusias'a Osmanlı'dan günümüze Bursa yöresi mutfak ürünleri : otel menülerinde kullanım düzeyi üzerine bir araştırma. (Yayınlanmamış yüksek lisans tezi). İstanbul Arel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12294/1282 | |
dc.description | Yüksek lisans tezi. | |
dc.description.abstract | Günümüzde insanları seyahat etmeye teşvik eden nedenler arasında önemli bir etken olarak yer alan gastronomi turizmi, son yıllarda hızla gelişim göstermektedir. İnsanlar bir şehrin mutfak kültürünü tanımak, yemeğin üretim aşamasını görmek ve tarihi geçmişini öğrenmek için yemeğin ortaya çıktığı bölgeyi veya yeri keşfetmek istemektedir. Bu çalışmada Bursa ili mutfak unsurlarının geçmişten bugüne süregelen zaman içinde Bithynia'dan, Bizans imparatorluğuna, Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan yolculuğunu ve bu süreçte zamanla gelişerek yiyecek içecek endüstrisinde hizmet veren işletmelerinin menülerinde kullanım düzeyini araştırmayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede Bursa ilinde faaliyet gösteren yiyecek ve içecek işletmeleri ile yapılan yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmış, sonucunda elde edilen bulgular ile çalışmanın sonucu ortaya çıkmıştır. Bulgular arasında zincir otel işletmelerinin menülerinde özel istek doğrultusunda yer verildiği, otel işletmelerine gelen misafirlerin yöresel yiyecekleri yerinde yemek istemeleri ve bu doğrultuda yerel restoranlara gelen misafirlerin amacının yöresel yemeği tatmak olduğu gibi sonuçlar ortaya çıkmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul Arel Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Menüler | en_US |
dc.subject | Menus | en_US |
dc.subject | Beslenme | en_US |
dc.subject | Nutrition | en_US |
dc.subject | Besin Hizmeti Yönetimi | en_US |
dc.subject | Food Service Management | en_US |
dc.subject | Bursa Mutfağı | en_US |
dc.subject | Bursa Cuisine | en_US |
dc.subject | Osmanlı Mutfağı | en_US |
dc.subject | Ottoman Cuisine | en_US |
dc.subject.lcc | TX 943/.O76 | |
dc.title | Bithynia'dan Prusias'a Osmanlı'dan günümüze Bursa yöresi mutfak ürünleri : otel menülerinde kullanım düzeyi üzerine bir araştırma | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.department | İstanbul Arel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Otel Yöneticiliği | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |
dc.institutionauthor | Örnek, Erhan | en_US |