Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorBörü, Meliha Denizen_US
dc.contributor.authorKoçyiğit, Erolen_US
dc.date.accessioned2016-03-07T10:26:56Z
dc.date.available2016-03-07T10:26:56Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationKoçyiğit, E. (2013). Üniversite öğrencilerinin girişimcilik özelliklerinin belirlenmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. İstanbul: İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12294/191
dc.description.abstractGirişimcilik; dört üretim faktörü olarak bilinen, emek, sermaye, teknoloji ve doğal kaynakların bir araya getirilerek mal veya hizmet üretme sürecini kapsar. Girişimci ise; mal ve hizmet üretmek üzere, pazardaki fırsatları değerlendiren, sermaye, emek ve doğal kaynaklar gibi üretim faktörlerini bir ayaya getirerek risk üstlenen kişidir. Girişimcilik ruhu genetik olabileceği gibi, aile, çevre ve eğitim gibi çeşitli unsurlarında girişimcilik ruhunun gelişmesinde çok önemli etkenler olduğu inkâr edilemez bir gerçektir. Gelişmiş ve uygar toplumlarda yüksek öğrenim görmüş bireylere ?eğitilmeye hazır hale gelmiş kişiler? olarak bakılmaktadır. Diğer toplumlara nazaran daha girişimci olduğu kabul edilen Türk insanının da, üniversiteye adımını atan her bir öğrenciye "girişimci adayı" gözüyle bakması gerekir. Üniversiteler verdikleri eğitimle öğrencilerin girişimcilik eğilimlerinin farkında olmasını sağlamalı ve öğrencilerini girişimciliğe yönlendirmelidir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleÜniversite öğrencilerinin girişimcilik özelliklerinin belirlenmesien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Programıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.institutionauthorKoçyiğit, Erolen_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster