Ara
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
Muş Yemeklerinin Beslenme Antropolojisi Bağlamında Değerlendirilmesi
(Muş Alparslan Üniversitesi, 2020)
Bu çalışmanın amacı Muş ilinin coğrafi işaretli ve önemli geleneksel yemeklerinin beslenme
antropolojisi açısından değerlendirilmesidir. Muş Çorti Turşusu, Muş Çorti Aşı, Muş Köftesi,
Kaburga Dolması, Yumurtalı Kenger, ...
Yeni Koronavirüs (SARS-CoV-2/COVID-19) Pandemisi Sırasında Beslenme Tedavisi veÖnemi
(Türkiye Diyestisyenler Derneği, 2020)
Çin’in Wuhan şehrinde Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan COVID-19, insandan insana damlacık enfeksiyonu ile bulaşan,
hızla yayılan ve bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak tanımlanmış bir hastalıktır. ...
COVID-19 Pandemic and mental health concerns: What should we expect?
(ANP Publishing, 2020)
COVID-19 Pandemic and mental health
concerns: What should we expect?
COVID-19 Pandemisi ve psikiyatrik endişeler: Bundan sonraki süreçte ne
beklemeliyiz?
Göçün Suriyeli ve Yemenli Göçmenlerin Aile Yapıları Üzerine Etkileri
(İstanbul Üniversitesi Yayınevi, 2020)
Bu araştırma, Suriye ve Yemen’de yaşanan iç karışıklıklar, savaş, siyasi baskı vb. nedenlerle İstanbul’a göç
etmiş ve İstanbul/Beylikdüzü ilçesinde ikamet eden Suriyeli ve Yemenli göçmenlerin aile yapısındaki değişim
ve ...
Çocuk ve Adölesanlarda Şeker İlaveli İçeceklerin Tüketimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
(Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Çocuk ve adölesanlar tarafından sık tüketilen şeker ilaveli içecekler, yüksek enerji içeriğine sahip en geniş ilave şekerkaynağıdır. Meyve suları, gazlı içecekler, enerji içecekleri gibi içecekler bu gruba girmektedir. ...
TİRAJI YÜKSEK BEŞ ULUSAL GAZETEDE YER ALAN SAĞLIK VE BESLENME HABERLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
(Prof.Dr. Aykut ÖZDARENDELİ, 2020)
Bu çalışmada u lkemizde tirajı en yu ksek 5 ulusal gazetenin sag lık ve beslenme haberlerinin konu, kaynak, yayımlama tarihi ve içerik yo nu nden incelenmesi amaçlanmıştır.1 Aralık 2019-29 Şubat 2020 tarihleri arasındaki
do ...
SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME İÇİNALTERNATİF BİR KAYNAK: YENİLEBİLİR BÖCEKLER
(Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR, 2020)
Dünya genelinde nüfusun artması beslenme sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Yaklaşık olarak her 9
kişiden 1’i açlık çekmektedir. Yenilebilir böcekler yüksek biyokütle ve çeşitliliğe sahiptir. Yüksek kalitede
protein, ...
İSTANBUL’DA BİR ÜNİVERSİTEDE HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNİN EVLİLİKTE KADINA KARŞI ŞİDDET KONUSUNDAKİ DÜŞÜNCE VE TUTUMLARI
(Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, 2020)
Amaç: Hemşirelik öğrencilerinin kadına karşı gösterilen şiddete ilişkin düşünce ve tutumlarını değerlendirmek
amacıyla planlanmıştır.
Yöntem: Çalışma kesitsel tanımlayıcı tipte bir araştırmadır. 15 Aralık 2016 ile 15 ...
EBELİK ÖĞRENCİLERİNİN DOĞUM AĞRISI VE YÖNETİMİ HAKKINDAKİ BİLGİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
(Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, 2020)
Amaç: Hoş olmayan bir duygu olan doğum ağrısının ebeler tarafından etkin bir şekilde yönetilmesi önemlidir. Bu araştırma;
ebe adaylarının doğum ağrısı ve yönetimi konusundaki bilgi düzeylerinin değerlendirilmesi amacıyla ...
DO PRIVATE SECTOR SHORT-TERM EXTERNAL DEBT HAVE IMPACT ON CREDIT DEFAULT SWAP PREMIUMS IN TURKEY? AN ANALYSIS WITH ASYMMETRIC THRESHOLD COINTEGRATION APPROACH
(Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)
A country’s capacity to pay short-term external debt, which reflects the fiscal
strenght of an economy against adverse shocks, is significantly taken into
consideration by international investors in their decision making ...