Güzel Sanatlar Fakültesi
Sub-communities within this community
-
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü / Gastronomy and Culinary Arts [8]
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne ait koleksiyonlar bu alt bölümde listelenir. -
Grafik Tasarım Bölümü / Department of Graphic Design [7]
Grafik Tasarım Bölümüne ait koleksiyonlar bu alt bölümde listelenir. -
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü / Department of Fashion and Textile Design [2]
Moda ve Tekstil Tasarımı bölümüne ait yayınlar bu alt bölümde listelenir.
Recent Submissions
-
Manufacturing of emulsion type garlic paste
(John Wiley and Sons Inc, 2024)The objective of this work was to investigate the steady, dynamic mechanical properties, and 3 interval thixotropy test (3 ITT) characterization of emulsion type garlic paste prepared with different concentrations of ... -
TECHNOLOGY, ARTIFICIAL INTELLIGENCE, AND ROBOTICS IN FUTURE WARS
(GAZIOSMANPASA UNIV, 2023)This study aims to show the importance of initiating studies on the role of intelligence and its new uses in future wars without further delay and also to contribute to closing the current gap in this subject in the ... -
FORMATION OF THE COLLECTION OF THE FOREIGN ARTISTS DURING THE ESTABLISHMENT OF ISTANBUL PAINTING AND SCULPTURE COLLECTION
(Deniz Yengin, 2019)Following the establishment of the Istanbul Painting and Sculpture Museum in 1937, a group of important figures of the Paris School were taken to the museum collection. Selahattin Refik Sırmalı Bey, who is the owner of ... -
HANDAN BÖRÜTEÇENE’NİN “KENDİME GÖMÜLÜ KALDIM” SERGİSİNİN ANALİZİ
(Deniz Yengin, 2020)Çağdaş sanat pratikleriyle ilgili çalışmalarda bir eserin; tarihsel/sosyo- kültürel bağlamı, bu bağlamda etkileşim içinde olduğu öğeler (diğer sanat disiplinleri, kent estetiği, toplumsal olaylar vb.), eserin sergilenme ... -
Farklı kurutma yöntemleri ile elde edilmiş peynir tozlarının ısıl işlem görmüş sucukların kalite ve duyusal özelliklerine olan etkisinin incelenmesi
(Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 2022)Peynir tozu gıda endüstrisinde emülgatör özelliği ile aroma arttırıcı, tuz ve katkı maddesi kullanımını azaltıcı etkilerinden dolayı son yıllarda sıklıkla kullanılmaktadır. Yapılan bu çalışmada püskürterek ve dondurarak ... -
Development and Validation of a Simple RP-HPLC-PDA Method for Determination of 18 Polyphenols in Grape Juice and Red Wine
(Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2021)According to the trend of a healthy eating awareness trend, having a potential benefit on humanhealth, some polyphenols like flavonoids, resveratrol, hydroxy-stilbenes, and phenolic acids are inthe spotlight. Grapes, and ... -
Effects of Filtration and Pasteurization Process on Bioactive Phenolic Compounds of Beer
(Wiley, 2021)The filtration and pasteurization steps at beer production have vital importance for consumer expectations and a long shelf-life. Also, phenolics have a significant role in the organoleptic characteristics and antioxidant ... -
Léopold-Lévy, Atölyesi ve Türk Resmine Etkisi
(2021)Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne yabancı uzmanların getirilmesi yolunda alınan hükümet kararı kapsamında resim bölümüne davet edilen Léopold-Lévy, 1937-1949 yılları arasında, resim bölümünde bölüm başkanı, litografi ve ... -
Effects of Autochthonous Yeast Cultures on Some Quality Characteristics of Traditional Turkish Fermented Sausage "Sucuk"
(Korean Soc Food Science Animal Resources, 2021)The objective of this study was to determine the effects of yeast cultures (Candida zeylanoides and Debaryomyces hansenii) isolated from traditionally dry fermented Turkish sucuks, on some physicochemical and microbiological ... -
A novel technique for the reduction of pesticide residues by a combination of low-intensity electrical current and ultrasound applications: A study on lettuce samples
(Elsevier, 2021)In this study, effects of low-intensity electrical currents (200, 800 and 1400 mA), ultrasound frequencies (24 and 40 kHz) and their combinations were applied at the duration period of 2, 4, 6, 8, and 10 min for the ... -
Fotoğraf sanatı çerçevesinde değişen algılar ve görme biçimleri
(İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2016)Bu makalede, görsel üretim teknolojisinin gelişimi ile birlikte fotoğraf sanatının değişime uğradığı ve bunun sonucu olarak fotoğrafların biçim ile içeriğinde değişiklikler olduğu konu olarak seçilmiştir. Bu dönemde yaşanan ... -
Genome-Guided Mass Spectrometry Expedited the Discovery of Paraplantaricin TC318, a Lantibiotic Produced byLactobacillus paraplantarumStrain Isolated From Cheese
(Frontiers Media SA., 2020)The quest for potent alternatives to the currently used antimicrobials is urged by health professionals, considering the rapid rise in resistance to preservatives and antibiotics among pathogens. The current study was ... -
Feminist sanatın kadın sanatçılara etkisi: Miriam Schapiro, Tracey Emin ve Andrea Dezsö örnekleri üzerinden kadın Zanaatı/sanatı
(2010)Bu makalede, 1970’lerde etkili olan feminist sanatın öncü kadın sanatçılarından Miriam Schapiro başta olmak üzere, 1990’lardan İngiliz kadın sanatçı Tracey Emin ve Amerikalı kadın sanatçı Andrea Dezsö’nun nakış işi çalışmaları ... -
Etik Modanın Temsiliyeti Bağlamında Vaatleri ve Çelişkileri: 'Etik Moda' Ne Kadar Etik Sunuluyor?
(2016)Hızlı modanın üretim ve tüketim stratejilerinin yarattığı yıkıcı etkilerin görünür hale gelmesi, modanın yeniden tanımlanmasını sağlayan etik ve ekolojik bir tasarım anlayışının benimsenmesine yol açmıştır. Böylece etik ... -
Âmin alayı ve resimlerde ele alınışı
(2014)Sübyan mektepleri, Osmanlı eğitim sisteminde öncelikle çocuklara Kuran- ı Kerim öğretmek ve din eğitimi vermek üzere kurulmuştur. Bununla birlikte, Kuran'ı okuyabilmeleri için elifba öğrenmeleri öncelikli önem taşımış ve ... -
Women’s collaboration for the enhancement of craft culture in contemporary Turkey
(Intellect Ltd., 2015)The contemporary fashion system that has been shaped by the global economy provides fast consumables that are the products of a monocultural vision of design. In this system, cultural references, historical and ecological ... -
Sanat tarihine giriş : Başlangıcından Onyedinci yüzyıla kadar
(Artes yayınları, 2013)Bu Kitap, sanat tarihinin geniş bilgi evreninde, öncelikle sanat tarihiyle ilgilenmeye yeni başlayanlara, öğrencilere yönelik bir temel başlangıç kaynağı olma özelliğini taşımakta ve başlangıcından 17. yüzyıla kadar olan ...