Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYılmaz, Gül
dc.contributor.authorAkman, Sinem
dc.date.accessioned2023-05-12T11:35:34Z
dc.date.available2023-05-12T11:35:34Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.citationYILMAZ G, AKMAN S (2018). Sürdürülebilir Gastronomi Çerçevesinde Edremit Körfezi Yöresel Mutfakları. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(4), 852 - 872. 10.21325/jotags.2018.337en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2018.337
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12294/3849
dc.description.abstractYeme-içme davranışları bütün kültürlerde evrensel bir nitelik taşımaktadır. Bu kültürlerin parçası olarak insanlar kimliklerinin yanı sıra kültürlerinin belirli özelliklerini yansıtmaktadırlar. Bir ülkede, bir toplulukta, bir yörede mutfak ve yemek kültürü hakkında bilgi sahibi olabilmek ve yemek kültürünü keşfetmek için topluların tarihlerine, yeme alışkanlıkları, yiyeceği hazırlama ve pişirme yöntemleri, inançlarına, toprağı ekip biçme şekillerine bakmak gerekir. Geleneksel yeme içme alışkanlığı toplumların kimliklerini oluşturmaktadır. Hemen hemen her toplumun yemek kültüründe kendine has özellikler bulunmaktadır. Marmara Bölgesi Edremit Körfezi de ülkemizin hem Ege Denizi ve çevresinin hem de Marmara Bölgesinin izlerini taşımaktadır. Ayrıca savaşlar ve mübadeleler nedeniyle göçmenlerin yerleşim yeri olma özelliğindedir. Çalışmada sürdürülebilir gastronomi çerçevesinde Edremit Körfezinde yapılan yöresel yemekler ve pişirme tekniklerine değinilmektedir. Çalışmada, Edremit Körfezi yöresel mutfağı literatür taraması yapılarak araştırılmıştır. Ayrıca yarı yapılandırılmış görüşme tekniği uygulanarak yörede yaşayan kişilerle mülakat tekniği ile betimsel analiz yapılmıştır. Sonuç olarak unutulmaya yüz tutmuş olan yöre yemeklerin kayıt altına alınması sağlanmış ve gelecek nesillere aktarılmasına çaba gösterilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİrfan YAZICIOĞLUen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2018.337en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSürdürülebilirliken_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectYöresel Mutfaklaren_US
dc.titleSürdürülebilir Gastronomi Çerçevesinde Edremit Körfezi Yöresel Mutfaklarıen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programıen_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage852en_US
dc.identifier.endpage872en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorYılmaz, Gül
dc.institutionauthorAkman, Sinem


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster