Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAlbayrak, Aslıen_US
dc.date.accessioned2016-09-23T09:13:30Z
dc.date.available2016-09-23T09:13:30Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationAlbayrak, A. (2013). Farklı milletlerden turistlerin Türk mutfağına ilişkin görüşlerinin saptanması üzerine bir çalışma. Journal of Yasar University. 30.8, 5049-5063.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12294/612
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.19168/jyu.72954
dc.description.abstractBir ülkenin mutfak kültürü o ülkeyi ziyaret eden yabancı turistlerin tatil deneyimleri içerisinde önemli yer tutmaktadır. Bu nedenle farklı milletlerden ülkemize gelen turistlerin Türk mutfağına ilişkin görüşleri hakkında bilgi sahibi olmak turizm endüstrisine önemli katkı sağlayacaktır. Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşlerini ortaya koymak ve elde edilen sonuçlara ışığında yiyecek içecek işletmeleri ile konaklama işletmelerine öneride bulunmak amacıyla yapılan bu çalışma 436 yabancı turist ile İstanbul ilinde Eylül-Aralık ayları arasında gerçekleştirilmiştir. Verilerin toplanmasında anket formu kullanılmış ve elde edilen veriler SPSS 15.0 programı ile değerlendirilmiştir. Çalışma kapsamına alınan turistler genel olarak Türk yemeklerini kesinlikle lezzetli, güzel kokulu, iştah kabartıcı, doyurucu, güzel görünümlü, diğer mutfaklardan farklı, sağlıklı, güvenli, kaliteli ve çok çeşitli bulmalarına rağmen aynı zamanda kesinlikle fazla salçalı, baharatlı, yağlı ve kalorili buldukları saptanmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherYaşar Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofJournal of Yasar Universityen_US
dc.identifier.doi10.19168/jyu.72954en_US
dc.identifier.doi10.19168/jyu.72954
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTürk Mutfağıen_US
dc.subjectYiyecek İçecek Hizmetlerien_US
dc.subjectYabancı Turistleren_US
dc.titleFarklı milletlerden turistlerin Türk mutfağına ilişkin görüşlerinin saptanması üzerine bir çalışmaen_US
dc.title.alternativeA study of determining foreign toursists opinion about Turkish cuisineen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentİstanbul Arel Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Bölümü.en_US
dc.authoridTR31984en_US
dc.identifier.volume30en_US
dc.identifier.issue8en_US
dc.identifier.startpage5049en_US
dc.identifier.endpage5063en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorAlbayrak, Aslıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster